...
Stora Enso-kartong får nu användas med miljömärkningen ”EU Ecolabel”

Stora Ensos grafiska kartongkvaliteter Ensocoat och Chromocard (bilden) har tilldelats miljömärket ”EU Ecolabel”, som bekräftar att de uppfyller Europeiska kommissionens ekologiska kriterier för kopieringspapper och grafiskt papper.
”EU Ecolabel står för förstklassig miljövänlighet och tilldelas produkter och tjänster,, som uppfyller höga miljökrav genom hela livscykeln från råmaterial till produktion, distribution och avfallshantering. Vi är stolta över att våra grafiska kartongvarumärken uppfyller kriterierna för miljömärket”, säger Eva Lundqvist, Segment Development Manager, Graphical Board.


Alla kunder, som använder kartong med EU Ecolabel, kan ansöka om att få använda miljömärket för att kommunicera produkternas hållbarhet till kunderna, som har blivit allt mer medvetna om och intresserade av miljövänliga produkter. En av Stora Ensos kunder, Hamelin, ett företag specialiserat på högklassiga pappersvaror för skolor, kontor och konstnärer, har redan ansökt om miljömärkning av sina anteckningsböcker med omslag tillverkade av Ensocoat.

”Vi har i linje med vår strategi för miljömärkningar beslutat att satsa på certifiering av våra pappersprodukter. Vi är övertygade om att EU Ecolabel snart kommer att få en viktig roll inom branschen eftersom det uppfyller kundernas tuffaste krav”, säger. Virginie Ori, Sustainable Development Director för varumärket Oxford på Hamelin Group.

Stora Ensos kartongkvaliteter Performa White, Performa Bright och Performa Cream finns även de att tillgå med EU Ecolabel, men endast om de används i grafiska applikationer.
Kriterierna för EU Ecolabel ställer tuffa krav på kartongproduktionen, bland annat användning av certifierad fiber, begränsningar avseende farliga ämnen, utsläpp och energiförbrukning samt system för avfallshantering. Samma miljövänliga processer används vid produktion av förpackningskartong, men EU Ecolabel gäller bara grafiska slutprodukter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK