...
Nu storsatsar Bayer på tillverkning av plast av växthusgasen koldioxid
Dr. Karsten Malsch leder projektet ”Dream Production”, där man ska tillverka plast ur koldioxid.

Tyska Bayer MaterialScience, som ingår i storkoncernen Bayer, ska satsa 15 miljoner euro (cirka 135 miljoner kronor) på en ny tillverkningslinje vid företagets anläggning i tyska Dormagen. Vid produktionslinjen ska man tillverka plast baserad på koldioxid och årskapaciteten är beräknad till 5.000 ton.
Avsikten med projektet, som går under beteckningen ”Dream Production” är att lansera de första koldioxidbaserade plastprodukterna på marknaden år 2016.


Bayer MaterialScience har de senaste åren ägnat alltmer tid och pengar åt forskning kring tekniken att tillverka olika typer av plast med växthusgasen koldioxid som den grundläggande byggstenen.

”Att förbättra hållbarheten i allt vi gör är en väsentlig del i vår affärsstrategi och denna princip genomsyrar vårt ´Dream Production´-projekt, där vi har lyckats vända avfallsgasen koldioxid från att vara en potentiell fara för miljön och klimatet till att bli en användbara råvara!”, säger Bayer MaterialScience VD Patrick Thomas.

Projektledare för ”Dream Production” och den som kommer att leda arbetet vid den nya linjen i Dormagen är Dr. Karsten Malsch.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK