...
Printpack avyttrar UK-enhet genom MBO

Privatägda förpackningstillverkaren Printpack, med huvudsäte i Atlanta, Georgia, USA, säljer sin enhet i Storbritannien till delar av den lokala ledningen genom ett s.k. ”Management Buy Out” (MBO).
Avyttringen görs för att säkra verksamheten vid Printpack UK:s två tillverkningsenheter i Bury, Lancashire och Saffron Walden, Essex och bevara jobben för de sammanlagt 330 anställda vid anläggningarna.


De nya ägarna av Printpack UK kommer att bestå av VD:n Mike Collins, försäljnings- och marknadschefen Barry Bleasdale och ekonomidirektören Amanda Shepherd. Till sin hjälp kommer de också att få Robert Horvath, en erfaren företagsledare, som blir den nya styrelsens ordförande.

Som en första åtgärd, när MBO-affären väl är genomförd, har de nya ägarna aviserat att man kommer att investera i en ny flexopress med integrerad kallförseglingsutrustning.

”Genom ett MBO kan vi garantera att det blir ´business as usual´ för såväl våra anställda som för kunder och leverantörer. Detta är en mycket spännande möjlighet för oss och med tanke på våra investeringsplaner finns det en enorm potential för det nya bolaget”, säger VD Mike Collins i en kommentar.

När ägarskiftet är genomfört kommer det nya bolaget att fortsätta att verka under namnet Printpack för en period, men senare kommer man att byta namn på verksamheten till Pulse Flexible Packaging Ltd.

Printpack tillverkar flexibla och styva förpackningar, främst till livsmedels- och dryckesindustrin.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK