...
Orkla invigde ny flasktillverkningslinje i ”Sveriges ketchupcentrum” Fågelmara
De första ketchupflaskorna med den nya designen har nu börjat tillverkas vid fabriken i Fågelmara.
Felix nya ketchupflaska har greppvänlig ”midja”. Flaskan kan också ställas upp och ned på den stora korken.

Orkla Foods Sverige har nu invigt sin nya produktionslinje för ketchup i blekingska Fågelmara. I linjen finns, som vi tidigare berättat om, integrerat en egen flasktillverkningslinje med en ny typ av ketchupflaska (läs här).
Vid den högtidliga invigningen tidigare i veckan samlades medarbetare, kommunrepresentanter, press och andra inbjudna i fabriken i Fågelmara. Landshövdingen i Blekinge, Berit Andnor Bylund, liksom Orkla Foods Sveriges VD Patrik Andersson höll tal och platschef Bill Wigren visade upp den nya linjen.


”Med vår egen flaskblåsare minskar transporterna avsevärt. Nu blåser vi upp flaskorna direkt på linjen och ofyllda flaskor behöver med andra ord inte fraktas hit. Det innebär att vi sänker koldioxidutsläppen med 90 procent jämfört med tidigare. Dessutom tillverkas korkarna i Sverige vilket gör transporterna av dessa korta”, berättade Bill Wigren.

Orkla Foods Sveriges VD, Patrik Andersson, var också nöjd med investeringen i Fågelmara och såg med tillförsikt på den vidare utvecklingen:
”Det här är en av våra största och viktigaste satsningar inom ketchup hittills och en investering som visar på vår framåtanda och tillit till verksamheten här. Projektet har krävt mycket av våra medarbetare och de har visat ett fantastiskt engagemang under hela vägen. Det bådar gott inför framtiden, både inom bolaget i stort och för Fågelmara”, sade Patrik Andersson.

I Sverige säljs det en ketchupflaska var tredje sekund! Och många av dem kommer just från lilla Fågelmara, strax utanför Karlskrona. Den lilla orten med endast 370 invånare är något av ”Sveriges ketchupcentrum” och här tillverkar 76 anställda årligen närmare 25 miljoner flaskor med Felix ketchup. Förutom till den inhemska svenska marknaden producerar man också betydande volymer för Orkla Foods systerbolag i Finland och Danmark.


Publicerad: 2014-05-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK