...
Världspremiär för nytt transportband

En helt ny modulär plattform för transportband lanserar just nu på den pågående logistikmässan CeMAT i Hannover.
Lösningen är utvecklad av det schweiziska företaget Interroll och det nya transportbandet kan justeras för att passa olika behov hos kunder och användare. Bandet gör det också möjligt att snabbare och enklare planera moderna system för materialflöden.


Under utvecklingen av den nya plattformen deltog allt från systemintegratörer och tillverkare av utrustning till Interrolls egna kunder i en omfattande undersökning. Resultatet visade att operatörer av logistikcenter och tillverkande företag måste hitta sätt att hantera allt fler oförutsedda avvikelser i varuflödet, orderförändringar och produktsortiment. Hastighet är därför ännu viktigare än tidigare. Dessutom måste företagen i dag hantera allt fler mindre enskilda ordrar.

Interroll skriver att den nya plattformen, som får världspremiär på CeMAT-mässan, är den viktigaste produktlanseringen i företagets 55-åriga historia.

”Den modulära designen ger viktiga fördelar för våra kunder. Den gör att de kan kombinera alla Interroll-produkter på en mängd olika sätt för att bygga ett komplett system. Nya system kan nu planeras och köras igång snabbare och befintliga system kan enklare ändras efter behov. Det innebär också att våra affärspartners kan reagera snabbare på förändringar i marknaden, oavsett var i världen de är baserade. Dessutom kommer vi att öka vår internationella satsning genom att marknadsföra plattformen på global basis”, säger Paul Zumbühl, CEO på Interroll Worldwide Group.

Huvuddelarna i den nya plattformen är ett robust, modulärt system med transportbandsdelar, som kan monteras till en komplett materialflödeslösning. Interroll kan också garantera snabba leveranstider, så att kunderna kan planera och köra igång nya system extremt snabbt.
De flesta moduler är förmonterade för att förenkla installationen. Justerbara sidostyrningar, steglöst justerbara stativ, integrerade tvärslåar för elkablar och utrymmen för tillbehör och påbyggnadsdelar gör installationen ännu enklare.

Modulerna kommer att vara tillgängliga för snabb leverans i tre standardbredder (420, 620 och 840 millimeter) men det går också att beställa anpassade bredder.
 
Till plattformen finns ett användarvänligt planeringsverktyg som heter Interroll Layouter. Verktyget ger tillverkare av utrustning och systemintegratörer en möjlighet att virtuellt montera och skräddarsy transportband efter kundernas behov.
 
En annan nyhet är High Performance Divert (HPD) som kan transportera upp till 3.600 enheter per timme. HPD används för att transportera varor, som har en slät botten och är designad som ett kassettsystem, där flera 120 millimeter långa kassetter kan kombineras.
 
Den nya Interroll-plattformen bygger på öppna standarder och är därför en framtidssäkrad investering. De nya modulerna passar också med tidigare Interroll-moduler så att kunderna enkelt kan utöka och förändra sina befintliga system.

---------------------------------------
Interroll Group är en global producent av högkvalitetsprodukter och tjänster inom intern logistik. Företaget erbjuder ett stort antal produkter till cirka 23 000 kunder över hela världen. De viktigaste branscherna är leverans, paket- och posttjänster, flygplatser, livsmedel och distributionscenter. Bland kunderna finns välkända globala företag som Amazon, Bosch, Coca-Cola, Coop, DHL, FedEx, Peugeot, PepsiCo, Procter & Gamble, Siemens, Walmart och Yamaha. Interroll arbetar med global forskning kring logistikeffektivitet och stödjer aktivt branschorganisationer att utveckla standarder. Huvudkontoret ligger i Sant´Antonino, Schweiz och Interroll har 31 företag och cirka 1 600 anställda över hela världen. Företaget grundades 1959.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK