...
Kongsbergfamiljen har fått tillökning

Belgiska förpacknings- och prepresskoncernen Esko presenterar nu ytterligare en ny serie i sin välkända familj av skärbord.
Den nya serien har beteckningen Kongsberg V (bilden) och den lanseras endast drygt ett halvår efter lanseringen av serien Kongsberg C (läs här).
”Kongsberg V-skärborden är ett komplement till våra välkända Kongsberg X-bord och den nyligen lanserade storformatsserien Kongsberg C”, säger Marian Zincke, Esko VP Digital Finishing.


Esko skriver i ett pressmeddelande att de nya Kongsberg V-borden är lämpliga för företag inom förpacknings- samt skylt- och displayområdet, vilka vill komplettera sina tjänster med produktiv digital efterbehandling.

Skärborden i V-serien kan anpassas för antingen förpackningar eller för skyltar och displayer. I det senare fallet är skärborden utrustade med ett MultiCUT verktygshuvud som ger kontrollerad skärning och en luftkyld frässpindel som arbetar i hastigheter upp till 45.000 varv i minuten.

Ett Kongsberg V, som ska användas av inom förpackningsområdet, är utrustat med verktygshuvudet FlexiHead, som ger mycket exakt och kraftfull skärning och bigning av förpackningsmaterial som falskartong och wellpapp. FlexiHead-verktyget är anslutet till en mycket precis servoaxel, som styr verktygets skärdjup.

Skärborden i Kongsberg V-serien finns i två storlekar – V20 och V24 – och borden kan hantera material i storlekarna 1.700 x 1.300 millimeter (V20) och 1.700 x 3.200 millimeter (V24).

Esko Kongsbergs produktfamilj består nu av tre olika serier med skärbord:
Kongsberg C, som är specialdesignade för snabb produktion av storformatsprodukter, Kongsberg X, som är den mest omfattande serien för den som vill ha digital efterbehandling, samt nya Kongsberg V, som är lämpliga ”nybörjar”-bord för företag som sysslar med skyltar och displayer eller som snabbt vill ta fram förpackningsprototyper i olika material.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK