...
Avery Dennison och Smurfit Kappa i samarbete om recycling av etikettspill

Tidigare har vi sett hur finska UPM Raflatac initierat ett omfattande program för återvinning av releasepapper och annat spill, som uppstår vid etikettproduktion. Och nu har även etikettkoncernen Avery Dennison startat ett liknande recycling-program i samarbete med Smurfit Kappa, som ska ta hand om och processa spillpapper från Avery Dennison-kunder.
”Det genereras mer än 300.000 ton linerspill varje år i Europa, så det finns ett betydande underlag för detta återvinningsprogram”, säger Xander van der Vlies, vid Avery Dennison Materials Group.


Avery Dennisons återvinningsprogram har också redan fått sin första kund. Det är den belgiska etikettryckaren Reynders Label Printing, som nu erbjuder sina slutanvändare att via Avery Dennisons recycling-program tillvarata allt spill av silikoniserat releasepapper, som uppstår, och se till att det återvinns tillsammans med annat pappersbaserat spill som wellpapp, kartong , etc.

”Recycling är en växande industri och på det här sättet vet vi var det insamlade materialet behandlas. Smurfit Kappa certifierar att allt vårt insamlade pappersspill – inklusive silikoniserat etikettpapper – återvinns och återuppstår i form av wellpapp”, säger Reynders kvalitetschef Johan Lievens.

Avery Dennisons recycling-program för pappersbaserat etikettspill är tillgängligt i Benelux-länderna samt i Tyskland och Storbritannien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK