...
Svenskarna återvinner färre dryckeskartonger än de tror

Svenska konsumenter tror att varannan dryckesförpackning, tillverkad i vätskekartong, återvinns. Men den verkliga siffran är att endast var tredje förpackning (34 procent) återvinns.
För att höja andelen återvunna vätskekartongförpackningar driver Tetra Pak sedan 2012 ett återvinningsprojekt tillsammans med Världsnaturfonden WWF. Målet är minst 50 procentenheter år 2020 och under de två år, som projektet pågått, har andelen återvunna dryckesförpackningar i kartong ökat med närmare tio procentenheter till 34 procent för år 2013.


Under 2012 ökade återvinningen med 5,3 procentenheter och under 2013 med 4,6 procentenheter. På de återstående sex åren fram till år 2020 måste återvinningen öka med 16 procentenheter för att målet på varannan förpackning ska lyckas.

”Resultaten hittills visar att det finns en tro på en hög återvinningsnivå bland svenskarna, vilket stödjer vårt pågående arbete. Vi vill fortsätta den positiva förändring vi åstadkommit under senare år med olika samarbetsprojekt, inklusive skoltävlingen ´Jakten på de glömda kartongerna´, som genomförs tillsammans med WWF”, säger Erik Lindroth, miljödirektör för Tetra Pak i Norden och Baltikum.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK