...
Den genomskinliga dryckesburken nu på den skandinaviska marknaden

PET-Can är namnet på en annorlunda dryckesförpackning, utvecklad av polska företaget Invento sp. z. o. o. Det rör sig om den typ av dryckesburkar, som normalt tillverkas i stål eller aluminium, men som i stället är tillverkade i transparent PET-plast!
Burkarna, som är förslutna i toppen med samma typ av aluminiumändar, som traditionella dryckesburkar, introduceras nu på den skandinaviska marknaden genom ett samarbete mellan polska Invento och Uddevalla-baserade TA Packaging AB.


De genomskinliga PET-burkarna tillverkas genom tvåstegs formsträckblåsning och de finns i standarsstorlekar (dvs. samma storlekar som metallburkar), men kan också tillverkas i specialstorlekar och –former efter kundens önskemål.

TA Packaging skriver i ett pressmeddelande att burkarna kan levereras i stora eller små serier och att de kan förses med traditionella etiketter eller med täckande sleeves.

De patenterade PET-Can-burkarna går att köra i de flesta befintliga produktionslinjer och dessutom ger TA Packaging och Invento kunderna full teknisk support för att komma igång.

PET-Can finns sedan tidigare på flera marknader, bland annat i USA.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK