...
Crowns femte burkfabrik i Brasilien
Den nya Crown-fabriken i Brasilien kan tillverka dryckesburkar i sju olika storlekar.

Dryckesmarknaden i Brasilien visar en stadig tillväxt och för att hänga med i utvecklingen har globala metallförpackningsföretaget Crown Holdings nu öppnat sin femte tillverkningsanläggning i landet.
Den nya fabriken (bilden) ligger i Teresina, huvudstad i delstaten Piauí i nordöstra delen av Brasilien.
Anläggningen, som i första hand ska serva den lokala marknaden i Piauí, har initialt en produktionskapacitet på en miljard dryckesburkar om året.


Den nya burkfabriken är uppförd av företaget Crown Embalagens Metálicas da Amazônia S.A. (Crown Brazil) , som är ett joint venture mellan Crown Holdings (Philadelphia, USA) och brasilianska företaget Évora S.A., beläget i Porto Alegre.

Den nya fabriken, som varit i produktion sedan slutet av april i år, har kapacitet att tillverka dryckesburkar i sju olika storlekar, från 269 milliliter till 550 milliliter, och såväl i standardutföranden som i smalare varianter, så kallade ”sleek cans”.

”Våra kunder i norra och nordöstra Brasilien upplever stark tillväxt och genom att öppna en tillverkningsenhet i Teresina är vi strategiskt och geografiskt väl placerade”, säger Djalma Novaes, chef för Crown Brazil.

Fabriken i Teresina är alltså Crowns femte brasilianska anläggning. De övriga fyra ligger i Cabreúva (São Paulo), Estância (Sergipe), Manaus (Amazonas) och Ponta Grossa (Paraná).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK