...
Nedlagt italienskt finpappersbruk väcks till liv igen och blir kartongtillverkare

Digitaliseringen gör att den globala efterfrågan på fin- och tidningspapper sjunker och många papperstillverkare ställer om produktionen till mer förpackningsinriktade produkter. Vi har tidigare redovisat hur exempelvis Stora Enso ska ändra produktionen vid finska Varkaus Bruk från finpapper till wellråvara (läs här) och nu verkar det som att italienska Burgo Groups nedlagda finpappersbruk i Mantua ska återuppstå och börja tillverka förpackningskartong.

Enligt nyhetssajten papernet.se har både globala pappersjätten International Paper (IP) och det italienska bolaget ProGest visat intresse för Burgos finpappersbruk Mantua, som stängdes ner i januari 2013.
Enligt sajten ska Burgo ha inlett diskussioner med ProGest för några månader sedan och man bekräftar att även IP nu är med i budgivningen.

Både ProGest och IP har förklarat att deras intentioner är att bygga om den befintliga pappersmaskinen i Mantua till produktion av kartong.

Vid stängningen i januari 2013 var kapaciteten i Mantua 160.000 ton tidningspapper om året, men en ombyggnad till kartongproduktion sägs kunna ge en årskapacitet på 250.000 ton.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK