...
Erfaren ”dryckesman” ny VD för Returpack

Bengt Lagerman (bilden), 53 år, blir ny VD för Returpack. Han har lång erfarenhet av arbete med snabbrörliga konsumentvaror. Sedan 1996 har han arbetat inom Coca-Cola, senast som Vice President Finance på Coca-Cola Enterprises, där han ansvarade för företagets finansenhet i Sverige och Norge.
”Vi är glada att kunna presentera en VD med gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom dryckesbranschen och som nu ska fortsätta att utveckla pantsystemen och Returpack. Coca-Cola är dessutom en av branschens ledande aktörer inom hållbar utveckling, vilket är en nyckelfråga för Returpack”, säger Hans Lindblad, styrelseordförande i Returpack.


Bengt Lagerman, som innan sin tid på Coca-Cola har haft olika tjänster inom Procter & Gamble och som suttit med i Returpack styrelse sedan 2013, tillträder sin befattning som VD för Returpack den 1 november i år. Han efterträder då Pelle Hjalmarsson, som varit VD sedan år 2008 (läs här) .

”Det känns mycket spännande att ha fått den här möjligheten. Sverige har ett av världens ledande pantsystem och Returpack gör en fantastisk miljöinsats, som jag känner mig stolt över att bli en del av. Min målsättning är att fortsätta det långsiktiga arbetet att tillsammans med medarbetare och samarbetspartners stärka och utveckla pantsystemet ytterligare”, säger Bengt Lagerman.

------------------------------
Returpack ansvarar för det svenska pantsystemet i alla led och vid företagets fabrik i Norrköping, där även huvudkontoret är beläget, tar man varje år emot cirka 1,5 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50 procent av Sveriges Bryggerier AB, till 25 procent av Svensk Dagligvaruhandel och till 25 procent av Livsmedelshandlarna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-05-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK