...
Entreprenörsvecka i Båstad med specialinslaget ”Packaging Today”

Entreprenörsveckan Båstad är namnet på en ny mötesplats för företagare, som kommer att hållas för första gången i slutet av juni i år.
Konceptet, som arrangeras av Mentor Communication Group, riktar sig till entreprenörer och entreprenörledda företag och förhoppningen är att Entreprenörsveckan ska bli en lika viktig mötesplats för företagare som Almedalsveckan på Gotland är för politiker.
Ett av inslagen under Entreprenörsveckan i Båstad blir ”Packaging Today”, där man under tre dagar ska spegla den dagsaktuella utvecklingen på förpackningsområdet.


Under ”Packaging Today”, som är ett samarrangemang mellan branschtidningarna nord emballage och Packmarknaden samt klustret Packbridge, kommer besökarna till Entreprenörsveckan att kunna lyssna på föredrag av framgångsrika entreprenörer, kända varumärkesägare och ledande förpackningsexperter.

Samtliga föredrag under ”Packaging Today” äger rum i Hotell Skansens konferenslokal i Båstad och bland föredragsrubrikerna finns ämnen som ”Innovation och entreprenören”, ”Livsmedel, spårbarhet och logistik”, ”Sustainability” och ”Förpackningar och logistik”.

Totalt kommer mer än 100 seminarier och paneldebatter att genomföras under Entreprenörsveckan, som äger rum 23 – 26 juni. Enligt arrangörer är 134 talare redan klara för deltagande i Entreprenörsveckan och hittills har 168 företag anmält att de kommer att medverka.

Under Entreprenörsveckan kommer man också att lansera tävlingen ”The Serendipity Challenge”, där Sveriges främsta Start Up- eller tillväxtbolag ska koras.
Tävlingen arrangeras av Serendipity Innovations i samarbete med Mentor Communications och i anslutning till Entreprenörsveckan kommer nya eller redan etablerade bolag med unika idéer eller innovationer att få möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan för investerare, entreprenörer och innovationsexperter. Totalt 25 bidrag kommer att få presentera sina idéer inför en expertjury och vinnaren får ett tillväxtpaket till ett värde av 500.000 kronor i form av expertisresurser för att utveckla bolaget.

”Det finns ett brett spektra av exceptionella innovationer och affärsidéer som har en enorm potential. I en tävling av den här karaktären får de möjligheten att utmärka sig på den stora arenan och presentera sig inför ett nätverk av entreprenörer och investerare som har gjort samma resa. Det är naturligtvis svårt att förutse framtiden för företag, men utifrån vår erfarenhet kommer vi i juryn främst fokusera på att identifiera de bolag, som vi anser har potential att bli framgångsrika globalt”, säger Saeid Esmaeilzadeh, medgrundare av Serendipity Innovations och jurymedlem i The Serendipity Challenge Sweden.

Entreprenörsveckan i Båstad invigs måndagen den 23 juni kl. med en ceremoni i Kongressalen på Hotell Skansen. Invigningen förrättas av landshövding Margareta Pålsson.

Det är fri entré för besökare till Entreprenörsveckan. Besökare ska dock registrera sig och arrangören rekommenderar förhandsanmälan, som kan ske på www.entreprenorsveckanbastad.se, där det även finns ytterligare information om såväl själva Entreprenörsveckan, som specialinslaget ”Packaging Today”.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK