...
Sista Rexam-avyttringen genomförd

Brittiska Rexam plc meddelar att man nu genomfört försäljningen av sin ”Containers & Closures”-division till USA-baserade Berry Plastics Group för en kontantsumma på 135 miljoner US-dollar (ca 870 miljoner kronor).
Avyttringen, som aviserades i slutet av mars i år (läs här), innebär att Rexam nu endast har kvar kärnverksamheten – tillverkning av dryckesburkar i metall – i bolaget och att företaget helt fokuserar på att upprätthålla och förstärka sin position som en global dryckesburksproducent.


För Berry Plastics innebär förvärvet av ”Containers & Closures”, som var den sista kvarvarande delen av Rexams affärsområde ”Healthcare”, att man utökar sin verksamhet med åtta tillverkande fabriker – fem i USA samt en i vardera Mexico, Frankrike och Indien – och får ett omsättningstillskott på cirka 262 miljoner US-dollar. Antalet anställda i de åtta enheterna uppgår till cirka 1.500 st.

”Containers & Closures”-divisionen tillverkar bland annat flaskor, behållare och förslutningar samt specialprodukter till kunder inom farmaområdet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK