...
Mikko Helander lämnar Metsä Board Blir ny koncernchef för Kesko-kedjan

Finska Metsä Boards VD och koncernchef Mikko Helander (bilden) ska lämna sin post och i stället bli högste chef för den stora finska detaljhandelskedjan Kesko!
Mikko Helander, som varit VD och koncernchef i Metsä Board (f.d. M-real) sedan 2006, ska tillträda sin nya befattning den 1 december i år.
Metsä Board skriver i ett pressmeddelande att man inlett arbetet med att hitta en efterträdare till Mikko Helander, som tillsvidare kommer han att upprätthålla sin tjänst i Metsä Board.


54-årige Mikko Helander kommer att inleda sin tjänst hos Kesko som vice VD, när han tillträder den 1 december och kommer sedan senast den 1 januari 2015 att utses till VD och koncernchef. Han efterträder Matti Halmesmäki, som kommer att stanna kvar i Kesko-koncernen som rådgivare fram till den 31 maj 2015, då han går i pension.

”Mikko Helander blir den förste VD och koncernchef i Keskos historia, som rekryterats utanför bolaget. Han har starka meriter som en effektiv ledare i en snabbt föränderlig omvärld och detta tillsammans med Keskos erfarna och kompetenta ledning samt koncernens starka finansiella ställning bildar en utmärkt grund för hans arbete som VD och koncernchef”, säger Keskos styrelseordförande Esa Kiiskinen i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK