...
Kakpackningens ”Swiss Army Knife”...

På interpack i Düsseldorf hade tyska Bosch Packaging Technology en gigantisk monter, där man visade flera nyheter. En av de förpackningslinjer, som märktes mest, var en specialmaskin (bilden) för packning av kakor och kex, antingen stående eller liggande i s. k. flow wrap.
Bosch säger själva att det är den första maskinen i sitt slag i världen och man beskriver den som ”The Swiss army knife” bland förpackningsmaskiner..!


Maskinen är utvecklad för att kunna möta olika krav från olika delar av världen. Den kan producera ett flertal packningsvariationer, från små on-the-go format till större familjeförpackningar. Den har state-of-the art produkthanteringsteknik, horisontell flow wrapping och utrustning för sekundärförpackning.

Genom att använda samma matningskomponenter kan omställningen göras mycket snabbt. Från stående till flow pack tar bara tre minuter. På mindre än en minut kan man också skifta antal på mängden kex eller kakor ,so m ska packs eller på antalet staplar, som ska formas och packas, något som man säger är idealiskt för promotionkampanjer. Linjen klarar dessutom att hantera olika typer av kex i olika former.

Den innovativa, dubbla inmatningen balanserar produktflödet och ger en varsam hantering i transporten till flow wrappen som jobbar med hög hastighet. Den har för övrigt en ny, förstärkt värmeförseglingsteknik. Denna nya förseglingsprocess kör filmen i hastigheter upp till åttio meter per minut för bägge typer av förpackningar ,vilket sägs vara nästan dubbelt så snabbt jämfört med vad som finns på marknaden i dag.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK