...
Coca-Cola Life lanseras i Europa

Det senaste tillskottet till den stora Coca-Cola-familjen heter Coca-Cola Life och det pilotlanserades i Argentina och Chile i fjol.
Nu meddelar Coca-Cola att man ska introducera drycken på den europeiska marknaden och först ut blir Storbritannien, där Life ska lanseras i september i år. Det blir den första stora lanseringen av en Coca-Cola-dryck på den brittiska marknaden, sedan Coca-Cola Zero kom år 2006.


Coca-Cola Life är en lågkaloridryck, som innehåller mindre socker än vanlig Coca-Cola. Såväl socker- som kalorimängd har minskats med en tredjedel. En stor del av sötningen i drycken kommer från blad från växten stevia, som är kalorifria och 200 gånger sötare än vanligt rör- eller betsocker.

Stevia, som allt oftare används som sötningsmedel i lågkaloriprodukter, kommer ursprungligen från Paraguay. Coca-Cola Great Britain använder sedan tidigare sötning med steviablad i bland annat Sprite och ”vitaminvattnet” Glacéau.

Coca-Cola Life kommer – liksom 97 procent av alla Coca-Cola-produkter som säljs i Storbritannien – att tillverkas i Coca-Colas brittiska fabriker i East Kilbride, Edmonton, Wakefield och Sidcup.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK