...
Perstorps bioplast är nu även godkänd för livsmedelskontakt

Perstorps biopolymer CapaTM, som bland annat använts för produktion av nedbrytbara kompostpåsar i samarbete med Helsingborgsföretaget Gaia Holding (läs här), är nu även godkänd i Europa för livsmedelskontakt, vilket direkt innebär att materialet kan användas till ett flertal nya förpackningsapplikationer.

Den livsmedelsgodkända CapaTM 6500D, som är en polykaprolakton, kan enligt ett pressmeddelande från Perstorp, användas till ett flertal förpackningsar, där direkt kontakt med livsmedel förekommer. Exempel på sådana förpackningar är varukassar, dryckesflaskor, förpackningar för färska eller behandlade livsmedel samt engångsglas/–tallrikar och engångsbestick.

"Förpackningar är ett stort marknadssegment med en utmärkt potential för bioplaster. Den ökande efterfrågan på förpackningar av förnyelsebara och biologiskt nedbrytbart material går hand i hand med de produkter vi erbjuder och de lösningar, som vi kan erbjuda inom detta segment ", säger Linda Zellner, projektledare Bioplastics hos Perstorp.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK