...
Fotbolls-VM:s officiella champagne förpackas i kartong från Iggesund

Till det pågående fotbolls-VM i Brasilien kommer välkända champagnehuset Taittinger att leverera mästerskapens officiella champagne. För ändamålet har man tagit fram en begränsad upplaga av champagnen Brut Réserve NV och en speciell presentförpackning, tillverkad i kartongkvaliteten Incada från svenska Iggesund Paperboard.
Förpackningen är försedd med holografiska effekter i form av fotbollar och själva champagneflaskan är specialgjord för evenemanget, med en guldetikett där VM-pokalen återges.


Presentförpackningen är en variant på den förpackning, som utsågs till årets kartongförpackning i ProCarton/ECMA:s paneuropeiska förpackningstävling 2012. Där var den vinnande förpackningen dekorerad med runda holografiska effekter som skulle symbolisera champagnes bubblor, men i fotbollsvarianten har man alltså förvandlat bubblorna till holografiska fotbollar.

Den kartongkvalitet, som använts till presentförpackningen, är Iggesunds Incada med ytgramvikten 235 g/m2. Konverteringen är utförd av Le Sanglier, som är specialiserade på presentförpackningar för champagne och för folieringen svarar företaget API.

Taittinger är ett en av få champagneproducenter som fortfarande drivs av den familj, vars namn står på etiketten. Utmärkande för deras champagner är det dominerande inslaget av chardonnay.

”För oss är det stort att associeras med ett så stort evenemang som fotbolls-VM. Vi har använt det senaste inom både tryckteknik och tredimensionellt tryck för att skapa både den unika flaskan och förpackningen”, säger Clovis Taittinger, exportansvarig inom företaget

Inför fotbolls-VM har Taittinger genomfört olika events med sina 150 återförsäljare i världen och när VM-finalen spelas på Maracanã Stadium den 13 juli kommer Pierre Emanuel Taittinger, VD för Taittinger, att finnas på plats för att försäkra sig om att det kommer att bubbla rejält efter att segraren korats…


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK