...
Nytt segment för Micvacs mikrovågsteknik: Förpackar svenska kräftor och andra skaldjur

MicVac AB och dess uppmärksammade tillagnings- och förpackningsmetod för kylda färdigrätter tar nu steget in i ett nytt produktsegment. Det är företaget Smålandskräftan i Nässjö, som installerat en berednings- och förpackningslinje för sina svenska kräftor samt andra skaldjur och det blir första gången Micvac-tekniken kommer att användas för den sortens produkter.
”Det är mycket spännande att få en kund inom ett för Micvac helt nytt segment. Smålandskräftan står för hög kvalitet, vilket går hand i hand med Micvacs filosofi”, säger Micvacs VD Håkan Pettersson.


Den nya produktionslinje, som installerats hos Smålandskräftan, inkluderar en uppdaterad inmatningsenhet, anpassad för den nya kunden och för de aktuella skaldjurens speciella former.
”Den nya buffferten och inmatningsmodulen är flexibel och kan enkelt anpassas för olika format”, säger Johan Zetterberg, affärsutvecklingsansvarig hos Micvac.

Smålandskräftan är en ledande leverantör av svenska kräftor på den svenska marknaden, men man levererar också flera andra sorters skaldjur, som nordamerikansk hummer, svenska havskräftor och krabbor samt även lax.
”Våra kräftor står för tradition och hög kvalitet och är väl kända av såväl restauranger som konsumenter. Den nya Micvac-linjen kommer att göra det möjligt för oss att avsevärt förlänga våra produkters hyllivslängd samtidigt som vi kan behålla vår höga kvalitet”, säger Smålandskräftans VD Joakim Behrenfors.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK