...
Coca-Cola startar egen preformlinje
Med den nya linjen blir fabriken i Grigny självförsörjande med preformar till 1,5 liters PET-flaskor.

Coca-Cola Enterprises meddelar att man öppnat en egen linje för tillverkning av PET-preformar vid anläggningen i franska Grigny. Vid fabriken har man sedan år 2009 investerat 54 miljoner euro i ny produktionskapacitet och den senaste utbyggnaden i form av den nya preformlinjen representerar en investering på 16 miljoner euro (ca 146 miljoner kronor).
Med den nya linjen kan Coca-Cola Enterprises Grigny tillverka hela sitt egna behov av preformar, vilka sedan formblåses till PET-flaskor under den fortsatta tillverknings- och tappningsprocessen.


Coca-Cola Enterprises skriver i ett pressmeddelande att genom att själva tillverka sina preformar kan verksamheten i Grigny optimera sina kostnader, få full kontroll över flaskblåsningsproduktionen och slutprodukterna samt spara in på transporter.

”Investeringen i Grigny visar på vårt engagemang för lokal produktion överallt där vi är verksamma. Det är på så sätt vi bättre betjänar våra kunder och konsumenter, samtidigt som det bekräftar vårt åtagande att stödjande utvecklingen av en cirkulär ekonomi”, säger John Brock, ordförande och VD i Coca-Cola Enterprises.

Vid anläggningen i Grigny kommer man att producera preformar till 1,5 liters PET-flaskor. Materialet består till hälften av återvunnen PET-granulat från Infineo, som är ett joint venture inom PET-återvinning mellan Coca-Cola Enterprises och Europa-ledande plaståtervinningsföretaget APPE. 8,7 miljoner euro investerades i fjol i Infineo för att bygga en ny linje för PET-återvinning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-06-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK