...
Müller Martini tar över när Heidelberg lämnar marknaden för häftare och bindare

I början av år 2012 aviserade tyska tryckpresskoncernen Heidelberger Druckmaschinen ett omfattande spar- och effektiviseringsprogram, som bland annat skulle innebära att cirka 2.000 anställda skulle mista jobben (läs här).
En effekt av sparåtgärderna har blivit att Heidelberg nu beslutat att dra sig ur marknaden för sadelhäftare och limbindare från och med utgången av det här året.
Beslutet innebär att tillverkningsenheten i Leipzig läggs ner och att företaget Müller Martini tar över all service, support och reservdelsförsörjning för de aktuella produkterna.


Heidelberg skriver i ett pressmeddelande att överföringen till Müller Martini är en optimal lösning för Heidelbergs kunder, eftersom efterbehandling är en kärnverksamhet hos Müller Martini, som dessutom redan har ett globalt servicenätverk för reservdelar och support inom segmentet.

”Vi ska göra allt för att implementera kunskapen om Heidelbergs produktprogram i vår organisation, så att vi kan ge Heidelbergs kunder tillförlitlig service och support”, säger Müller Martinis VD Bruno Müller.

De båda företagen har kommit överens om att inte avslöja de ekonomiska detaljerna kring affären.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK