...
Stora Enso investerar 75 miljoner kr i bättre kartongkvalitet vid Fors Bruk
”Vi kan nu befästa vår ledande ställning som producent av kvalitetskartong”, säger Ronny Sjöberg, Fors Bruk.

Stora Enso ska investera 75 miljoner kronor på produktutveckling av kartongproduktionen vid Fors Bruk utanför Avesta. Det meddelar bland annat Avesta Tidning och P4 Dalarna.
Merparten av investeringarna avser ett projekt, som ska göra det möjligt för bruket att ta emot och behandla virke från björk, vilket ska omvandlas till CTMP-massa.
Tidigare har bruket endast kunnat tillverka kemitermomekanisk massa från gran, men med björk-CTMP får man nu möjlighet att förbättra de kvaliteter av förpackningskartong, som produceras vid bruket.


”Vi kan nu befästa vår ledande ställning som producent av kartong i de allra högsta kvalitetssegmenten”, säger Ronny Sjöberg, chef för Anläggning och Investeringar vid Fors, till Avesta Tidning.

Investeringarna kommer att göras i brukets flishantering, reningsutrustning och ställverk. Arbetet har redan startat, men det stora monteringsarbetena kommer att främst att göras i samband med ett planerat underhållsstopp i december.

”De största fördelarna med björk är att kvaliteten och tryckbarheten på kartongen förbättras betydligt, eftersom ytan på kartongen blir slätare och vitare. I och med investeringen kan vi producera nya produkter och utveckla våra befintliga”, säger Ronny Sjöberg.

I investeringsplanerna ingår även att man ska förbättra flexibiliteten på kartongmaskin 3 i Fors Bruk samt öka person- och driftsäkerheten genom nya vakuumbrytare och nytt ställverk i CTMP-fabriken.

”Investeringen är ett viktigt steg i vår långsiktiga strategi för Fors framtid och den visar att Stora Enso tror på Fors bruk”, säger Ronny Sjöberg enligt P4 Dalarna.

N.B.:
Fors Bruk är en av de enheter, som skulle drabbas av väsentliga personalnedskärningar, som en effekt av det omfattande spar- och effektiviseringsprogram, som Stora Enso aviserade sommaren 2013 (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK