...
Ny typ av fotokromatisk färg som slår ”av och på” på bara några sekunder
Tre förpackningar med tryck med CTI:s nya fotokromatiska färg. Respektive förpackning till vänster visar utseendet inomhus och till höger syns effekten, när produkten kommer ut i sol-/dagsljus.

USA-baserade företaget Chromatic Technologies Inc. (CTI) har utvecklat en ny typ av fotokromatisk tryckfärg för substrat som papper, film, självhäftande etiketter, etc.
Färgen, som kallas Sunlight Inks, sägs vara ett kemiskt genombrott inom fotokromatiska bläck och färger. Den nya produkten har en snabb kinetik, vilket innebär att den fotokromatiska effekten framträder mycket snabbt, när det tryckta substratet utsätts för solljus. Sunlight Inks sägs också ha ett bredare färgspektrum än andra fotokromatiska färger, de har lång hållbarhet i solljus och den fotokromatiska effekten kan slås ”av och på” otaliga gånger, utan att mattas.


CTI skriver i ett pressmeddelande att det tagit företaget två år av intensiv forskning och utveckling att komma fram med den nya färgen.

”Sunlight Inks ger en unik upplevelse för konsumenten, när en etikett eller förpackning på några sekunder skiftar färg eller får nya färgelement, när produkten kommer ut i dagsljus”, säger Patrick Edson, marknadschef hos CTI.

En solskyddsförpackning, som talar om att det är dags att sätta på solkräm, en dryckesförpackning, som ger förslag på drinkrecept, när den kommer ut i solen eller kanske ett ”hemligt” budskap som framträder på en surfbräda… Det är bara några exempel på hur de fotokromatiska färgerna skulle kunna användas på förpackningar och produkter, enligt CTI. Användningsområdena är otaliga och det är endast fantasin som sätter gränserna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK