...
Vilseledande förpackningsmärkning hotar stoppa Glenn Strömbergs pasta

Exfotbollsproffset Glenn Strömberg (bilden), som numera är uppskattad expertkommentator i TV, är även en matglad herre, som sedan några år säljer en egen kollektion av italienska specialiteter som pasta, såser, oljor, etc.
Men nu har Miljöförvaltningen slagit ner på delar av ”Glenn Strömberg Collection” och förbjudit försäljning av Glenns pasta efter nyår, med motiveringen att förpackningsmärkningen är vilseledande. Det skriver expressen.se


Enligt Miljöförvaltningen är förpackningarna försedda med felaktiga uppgifter om pastans GI-värde samt  ett påstående att den har en hälsofrämjande effekt. Miljöförvaltningen menar att uppgifterna är vilseledande och inte har tillräckligt med vetenskapligt stöd.

”Det är en bagatellsak egentligen. Det handlar om nya regler. Vi hade satt det här GI-värdet på paketet, men det har vi aldrig använt och det har ingenting med produkten att göra”, säger Glenn Strömberg enligt expressen.se

Miljöförvaltningens beslut innebär att den aktuella pastan inte får säljas efter årsskiftet om inte producenten tar bort den felaktiga märkningen.

Enligt expressen.se tänker Glenn Strömberg inte ta strid om beslutet, eftersom producenten inte anser att märkningen är viktig för produkten och eftersom den inte har använts i annonser eller reklamsyfte.

”Efter nyår kommer nya förpackningar, där den här speciella märkningen inte kommer att finnas med längre”, säger Glenn Strömberg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK