...
Starkt halvår för Rottneros

Rottneros har presenterat ett resultat för första halvåret 2014 som är det bästa på flera år. Rörelseresultatet exklusive engångsposter för första halvåret visade ett plus på 53 miljoner kronor och resultatet efter skatt blev 39 miljoner kr.
”Jag är mycket nöjd med utvecklingen under första halvåret. Ett rörelseresultat på 53 miljoner kronor är en nivå, som vi inte varit i närheten av sedan första halvåret 2011”, säger VD och koncernchef Carl-Johan Jonsson (bilden).


Rottneros skriver i sin halvårsrapport att en faktor som påverkat resultatet positivt är att man i Vallviks Bruk med nya arbetssätt har uppnått en stabilare produktion och fått färre förlorade produktionstimmar. Även vid Rottneros Bruk har verksamheten utvecklats väl, med en mer stabil produktion och fortsatt god efterfrågan under andra kvartalet.

”Marknaden för pappersmassa fortsätter att visa sig stabil och efterfrågan gynnas av en försiktig återhämtning i världsekonomin”, skriver Carl-Johan Jonsson i sin kommentar till rapporten, där han också konstaterar att arbetet med att utveckla ett modernt enhetligt ledarskap med tydlig målstyrning genomsyrar förändringsarbetet och är en oerhört viktig och central pusselbit för att Rottneros ska bli marknadsledande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK