...
Lämnar Helsingborg för Höganäs

Efter mer än 30 år ska etikett- och lamineringsföretaget Scandstick nu lämna Helsingborg och flytta sin verksamhet ett par mil norrut till grannstaden Höganäs. Det skriver Helsingborgs Dagblad. Tillsammans med Scandstick flyttar även systerbolaget Linerless.
Anledningen till flytten är att Scandstick kunnat köpa de tomma lokalerna i Höganäs efter analysinstrumenttillverkaren Foss, som lämnat Skånestaden och koncentrerat sin verksamhet till det danska huvudkontoret i Hillerød.


Scandstick och Linerless, som samsats i hyrda lokaler i Helsingborg, började bli trångbodda och man hade börjat planera för ett lokalskifte.
”Tanken var att flytta ut Linerless någonstans och separera de båda företagen, men så fick vi nys om de lediga lokalerna i Höganäs och de visade sig vara väl anpassade för såväl våra som Linerless önskemål”, säger Sten-Inge Fredin, som äger Scandstick, medan resten av familjen Fredin är ägare till Linerless.

Enligt HD har Scandstick köpt de tomma Foss-lokalerna i Höganäs för 21 miljoner kronor. Flytten från Helsingborg kommer nu att inledas i mitten av januari nästa år, men beräknas inte vara helt klar förrän i mars 2016.
”Vi har stora maskiner och en del av dem tar flera månader att flytta, så det får ta sin tid”, säger Sten-Inge Fredin till HD.

De båda företagen Scandstick och Linerless har tillsammans 75 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK