...
Innovationspris till ny sträckfilm
De blå linjerna visar hur den nya sträckfilmens förstärkningar ger jämnare och stabilare filmning av palletterade produkter.
Stig Claesson, ägare och VD på Doxa Plast.

Värnamobaserade plastföretaget Doxa Plast har utvecklat en ny form av sträckfilm, som nu belönats med Stiftelsen Skapas utvecklingsstipendium 2014.
Den nya produkten, som fått namnet Doxess, är en patentsökt sträckfilm, som ger mindre materialåtgång men ändå stabilare och säkrare gods. Doxess kan förstärkas både i kanterna och mitt på filmen, vilket ger effektivare sträckfilmning, säkrare pallettering och mindre materialåtgång.


En Doxess-film kan till exempel ha förstärkningar i kanter och mitten, som är 28 my tjocka, medan resten av filmen har en tjocklek av endast 10 my. Förstärkningarna gör att sträckfilmningen blir effektivare med en jämnare sträckning runt de produkter som ska säkras, eftersom förstärkningen fungerar som ett rep runt förpackningen och ger en bättre laststabilitet. Den generellt tunnare filmen innebär dessutom materialbesparingar och miljöfördelar.

”Vi jobbar med en av världens största produkter. Alla pallar som skickas emballeras med sträckfilm, men vi är också ett företag som utsätts för stor konkurrens”, sade Stig Claesson, VD på Doxa Plast, när hans företag som en av två vinnare häromdagen belönades för årets bästa innovationer i Jönköpings län.

Bakom stipendierna står Stiftelsen Skapa, som finansieras bland annat av Almi företagspartner. Länsvinnarna fick Almis regionpris på 15.000 kronor, och ytterligare 5.000 respektive 10.000 kronor från Skapas stiftelsefond. Dessutom går de vidare till nationella tävlingar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK