...
Tysk plastfilmstillverkare ökar sin kapacitet i Europa och Sydamerika
Vid anläggningen i Crumlin, Wales har Klöckner Pentaplast bygget en ny state-of-the-art extrusionslinje för PET-förpackningar.
Christian Holtmann är VD i Klöckner Pentaplast.

Tyska koncernen Klöckner Pentaplast, ledande tillverkare av filmmaterial till styva plastförpackningar inom livsmedel, drycker, läkemedel, mm., har väsentligt utökat sina produktionskapaciteter i Europa och Sydamerika.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att bolagets expansionsplaner för 2013 och 2014, som värderats till 45,6 miljoner euro (ca 420 miljoner kronor), nu resulterat i utökad produktionskapacitet vid anläggningar i bland annat Storbritannien och Brasilien.


I Storbritannien har Klöckner Pentaplast investerat 6 miljoner euro i sin walesiska anläggning i Newport/Crumlin, där man byggt en ny modern extrusionslinje för livsmedels- och konsumentförpackningar i PET. Linjen ökar fabrikens årskapacitet med 8.000 ton och har inneburit nyanställningar av 15 personer.

I São Paulo/Cotia, Brasilien, har bolagets investeringar inneburit att man ökat årskapaciteten för belagda och laminerade förpackningsfilmer till den latinamerikanska farmaindustrin med 1.200 ton. Man har också ökat kalenderingskapaciteten för termoformade PVC-produkter med 12.000 årston. De nya tillverkningskapaciteterna kompletterar Klöckner Pentaplast befintliga filmproduktion vid anläggningarna i Cotia, Brasilien och Villa del Totoral, Argentina.

”Våra expansionsplaner är ett bevis på vårt åtagande att stödja våra globala kunder med högkvalitativt förpackningsmaterial, service och support. Vårt engagemang för kundernas behov är en viktig del av vår tillväxtstrategi nu och i framtiden”, säger Christian Holtmann, VD i Klöckner Pentaplast.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK