...
Premiärlag vann Packaging Cup 2014
Premiärdeltagande Siegwerk Scandinavia AB med Per-Olof Wilson (t.v.) och Magnus Remse i laget tog hem segern i årets Packaging Cup.

Vi hade i vilket fall tur med vädret” är titeln på en gammal svensk film och ett uttryck som dessutom används i många olika sammanhang. Kanske också av de spelare, som det inte gick fullt så bra för som för segrarna i året Packaging Cup, arrangerad tidningarna nord emballage och Packmarknaden, på Vasatorps nyrenoverade bana Classic Course i Helsingborg. Efter en period med dagar av höstregn och blåst blev det nämligen en vädermässigt mycket bra dag, även om blåsten störde lite.

Närmare 40 deltagare fanns på banan i en tävling som spelades som fyrboll/bästboll (tvåmannalag), poängbogey med reducerat hcp. Många har varit med förr, men det hjälpte dem inte för det blev ett premiärlag,som tog hem segern i år. Från Siegwerk Scandinavia AB kom Magnus Remse och Per-Olof Wilson och spelade ihop 44 poäng, vilket gav dem segern.

Banan med klubbens snabbaste greener bjöd på utmanande uppgifter för de 17 lag som äntrade tävlingen. Sandbunkrar stora och djupa som klitterna längs Skånes badstränder omger greenerna och ställde många på svåra prov. Det gällde att ha en bra sanddag för att vara med i topp. Långa böljande vatten, vallgravar och smala passager var andra svårigheter som skulle övervinnas. Humöret på banan var dock på topp. Tävlande i Packaging Cup gillar tuffa banor och när augustisommaren visar sig från sin allra bästa sida finns alltid något att njuta av om spelet tillfälligt skulle fallera, vid sidan om det goda sällskapet förstås.

Packmarknaden och nord emballage stod för andra året som gemensamma värdar för arrangemanget och årets partner var Tara Pac från Malmö. Tävlingsdagen föregicks traditionsenligt av uppladdning kvällen före, i år med en middagstura på Scandlines-båtarna.

”Vi vill tacka alla årets medverkande och hälsar alla hjärtligt välkomna tillbaka nästa år. Packaging Cup är en traditionsfylld tävling som naturligtvis för många är en fjäder i hatten att någon gång ha vunnit, men framförallt ett bra tillfälle att träffa nya ansikten i branschen som man kanske annars inte hade haft förmånen att träffa”, säger Marcus Petersson och Hans Friedsam.

I de båda tidningarnas nästa utgåvor av kommer en komplett resultatlista, kompletterad med fler bilder.BO WALLTEG/JERRY PETTERSSON
bo@packnews.com

Publicerad: 2014-08-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK