...
40 års samarbete firades med St Galler bratwurst
Ett glatt gäng som nyss fått sig en bratwurst. Från vänster Anders Eliason, Bengt Eliason, Ferdinande Rüesch och Thomas Ejdemyr, Enigraf, som representerar Gallus i Sverige.

Den 20 augusti var det fest hos Beneli (tidigare Rotakett och AdhTech) i Helsingborg. Man firade sitt långvariga samarbete med den schweiziska maskintillverkaren Gallus, och firandet skedde med St Galler bratwurst från St Gallen, hemorten för Gallus.

Det är i år exakt 40 år sedan Bengt Eliason köpte sin första Galluspress till Pacman, som bolaget då hette. Där lades grunden till ett fyrtioårigt samarbete. Denna första maskin finns inte kvar i företaget, men den lever trots allt vidare och har efter en sejour i Dubai nu hamnat i Pakistan. Beneli har i dag fyra Galluspressar.
-    Vi har etablerat en djup relation, inte bara företagsmässigt utan även personligen, berättar Ferdinand Rüesch, vd för Gallus. Han agerade för övrigt kock och servitör för den läckra bratwursten som bjöds till personal och gäster.
-    Bratwursten är en så kallad vit korv som bara består av kalvkött, bacon och mjölk, och den blev snabbt en favorit för Bengt Eliason så det var naturligt att packa bilen full med korv när vi nu skulle fira samarbetet.
-    Det har alltid varit lite speciellt för oss att leverera maskiner hit, inte minst beroende på att Rotakett genom åren alltid jobbat med ”high-end” solutions”, där våra maskiner passar perfekt.
-    Det har varit fantastiskt att få följa Pacman och Rotakett och nu Beneli genom åren. Så fort vi hade en ny modell så köpte man den av oss och satte trenden.

In i den digitala världen
Gallus tar inom kort ett steg in i den digitala världen, ett område som man visserligen varit aktiv inom sedan länge, men aldrig tyckt att man riktigt fått till det i, men i samband med Gallus Innovation Day den 23 till 25 september kommer man att ha världspremiär för en ny digital lösning för etikettillverkning. Den har tagits fram i samarbete med Heidelberg Druckmaschinen och deras teknologipartner för inkjettryck, Fujifilm. Det blir en maskin som kombinerar den senaste digitala trycktekniken med fördelarna med konventionellt tryck och efterbearbetning, med andra ord en hybridmaskin.

Ägarförändringar

Ägarskapsmässigt har det nyligen skett förändringar i Gallus.
-    Sedan år 1999 har Heidelberg ägt trettio procent av företaget, säger Ferdinand Rüesch, och vi har haft ett nära samarbete. Nu har jag överlåtit resterande sjuttio procent till dem vilket innebär att Heidelberg direkt och indirekt kontrollerar etthundra procent av Gallus Holding AG.
-    I gengäld har jag fått aktier i Heidelberg och har nu en andel på cirka nio procent, vilket gör mig till en av de stora enskilda aktieägarna. Trots att Heidelberg nu äger allt kommer vi att fortsatt vara verksamma som Gallus.
Generellt sett tycker Ferdinand Rüesch att marknaden för tryckpressar är bra, men att läget i världen ger svängningar.
-    Det som händer i Mellanöstern och i Ukraina skapar stor osäkerhet på marknaden, den blir väldigt ojämn, men generellt sett går det bra för närvarande.










 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2014-08-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK