...
Finalisterna utsedda i kartongtävlingar
Ett av de fantasifulla bidragen från unga förpackningsdesigners som gått till final i Pro Carton Young Designers Award 2014: "The Scroll" - ett hoprullbart pennfodral i kartong, skapat av Miriam Derler från Österrike.

Europeiska kartongorganisationen Pro Carton meddelar att finalisterna i de två designtävlingarna The Pro Carton ECMA Award 2014 och Pro Carton Young Designers Award 2014 nu är utsedda.
Efter ett omfattande och noggrant arbete av expertjuryn, under ordförandeskap av Satkar Gidda från brittiska SiebertHead, har sammanlagt 27 finalister i åtta kategorier valts ut i The Pro Carton ECMA Award och 7 bidrag från unga förpackningsdesigners har nått finalomgången i Pro Carton Young Designers Award.


Pro Carton skriver i ett pressmeddelande att juryn var förtjust över det stora antalet utmärkta och framgångsrika lösningar som var bland de insända bidragen. Juryn konstaterade också med tillfredsställelse att tävlingsdeltagarna fäst stor vikt vid att ta fram övergripande koncept som inbegriper såväl produkt och förpackning som marknadsföring. Man noterar också att förpackningarna blir mer och mer anpassade till dagens konsumtionsvanor med portionsförpackningar, ”food-to-go”, etc.

Vinnarna i de båda kartongdesigntävlingarna kommer att presenteras i samband med Pro Cartons och ECMA:s stora gemensamma konferens i italienska Sorrento i mitten av september. Prisutdelningen kommer att äga rum vid en speciell Award Gala på Hilton Hotel den 18 september. Förutom vinnarna i de olika kategorierna kommer man även att utse vilka som vinner de prestigefyllda utmärkelserna ”Carton of the Year”, ”Most Innovative” och ”Sustainability”.

packnyheter.se återkommer förstås med bilder och info kring de vinnande förpackningarna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK