...
Færch Plast fördubblar i Durham

Danska plastförpackningstillverkaren Færch Plast A/S ska fördubbla produktionskapaciteten vid sin fabrik i brittiska Durham (bilden) genom att installera en nya extruderingslinje samt 11 nya termoformningsmaskiner. Investeringarna, som ska vara genomförda i början av nästa år, kommer även att medföra en utökning av arbetsstyrkan i fabriken.
Investeringarna ingår i ett strategiskt steg, som ska säkerställa Færch Plasts årliga produktion av CPET-tråg för färdigmat liksom produktionen av transparenta APET- och PP-förpackningar för olika typer av livsmedel.


Den 14.000 kvadratmeter stora och specialbyggda fabriken i Durham öppnades för drygt två år sedan och har sedan dess haft en betydande tillväxt. I dag arbetar 60 anställda vid fabrikens extruderingslinje med tillhörande termoformningsmaskiner.

De nya investeringarna kommer – förutom en ny extruderingslinje och ett flertal nya termoformare – även att inbegripa kompletterande utrustning som ett avancerat robotpackningssystem, kylmaskiner och kompressorer. Lagerutrymmet kommer också att utökas med 2.000 kvadratmeter. Företaget räknar med att man kommer att behöva utöka arbetsstyrkan med 50 procent, dvs. cirka 30 nyanställningar.

”Investeringarna i Durham visar på vårt engagemang för våra lokala kunder och stärker leveranskapaciteten inom vårt breda utbud av livsmedelsförpackningar. Det visar också på beslutsamheten hos våra nya ägare EQT att satsa på Færch Plast och hjälper oss att accelerera vår expansion på den brittiska marknaden”, säger Lars Gade Hansen, VD i Færch Plast-koncernen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK