...
Ölflaskan ser ut som glas – men är PET!

Franska formblåsningsspecialisten Sidel, som ingår i Tetra Laval-gruppen, utvecklat en ny PET-flaska, som är svår att skilja från en glasflaska, och som man säger har flera fördelar i jämförelse med glas.
Flaskan, som enligt Sidel är världens första lättvikts PET-flaska som kan pastöriseras, försluts med en kronkapsyl och har dessutom en botten, som ser ut som på en vanlig glasflaska.
Idén med den nya PET-flaskan är förstås att den ska likna en glasflaska, men ha plastflaskans fördelar, som låg vikt, okrossbar, lättburen, etc.


Speciellt med den nya flaskan är också dess låga vikt. Flaskan väger endast 28 gram, vilket enligt Sidel är cirka 80 procent lägre än vad en motsvarande glasflaska väger.

Ölflaskor i PET är ju ingen nyhet, men konceptet har aldrig riktigt slagit igenom. Visserligen säljs det cirka fem miljarder PET-flaskor med öl globalt varje år – men det är ändå bara två procent av den total ölförsäljningen, där förpackningar av glas och metall dominerar.

Nu hoppas Sidel att den nya flaskan ska tilltala ölkonsumenterna bättre. Dels för att den är så lik en glasflaska, dels för att den ger ölet en lång hållbarhet, vilket garanterar att produkten inte smakförändras, innan den når konsumenten. Sidel har genomfört tester med 33 cl-flaskor, som skyddar innehållet i sex månader, och man kan även tillverka flaskan i storlekar upp till 60 cl och siktar på en framtida produktion av ännu större flaskor.

Mer om Sidels nya glasfl… förlåt, plastflaska för öl kan du läsa i senaste numret av nord emballage, som snart utkommer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-08-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK