...
Chep lanserar ny kvartspall i plast och förlänger sitt avtal med Heinz

Företaget Chep, som är en ledande leverantör av poolingtjänster för lastpallar och containrar, meddelar att man har utvecklat en ny kvartspall i plast (bilden), som nu ska lanseras i Europa med början i Tyskland. Den nya pallen är lättare och lägre än tidigare kvartspallar, vilket bland annat innebär att fler pallar kan staplas på höjden.
Samtidigt meddelar Chep att man förlänger sitt avtal med globala livsmedelsföretaget H.J. Heinz Company. Avtalet avser användning av pallpooler runtom i Europa för de tre kommande åren.


Den nya generationens kvartspallar, som nu lanseras av Chep, har fått beteckningen P0604B. Pallen har måtten 600 x 400 mm och ersätter Cheps nuvarande kvartspall, P0604A, som har funnits på marknaden i mer än 20 år. Med en vikt på ca 1,9 kg är P0604B lättare än den nuvarande kvartspallen, som väger 2,1 kg. Den har även lägre staplingshöjd, vilket innebär att 36 pallar kan staplas på höjden i en lastbil jämfört med 30 pallar av den äldre typen. Detta minskar utrymmesbehovet med 20 procent och medför färre lastbilar på vägarna samt lägre CO2-utsläpp.

De resterande, reducerade CO2-utsläppen från den nya kvartspallen kommer dessutom att helt kompenseras genom investering i ett återbeskogningsprojekt. Koldioxidkompensationen görs i samarbete med The CarbonNeutral Company, ett ledande företag inom koldioxidkrediter, som certifierats av The Verified Carbon Standard och The Climate, Community & Biodiversity Alliance. The CarbonNeutral Company investerar i projekt, som konsumerar koldioxid och som inte är genomförbara utan extern finansiering.

”Vi vill hela tiden utveckla vårt hållbarhetsutbud och svara upp mot de önskemål och krav, som allt fler av våra kunder har för ökad hållbarhet och minskade koldioxidutsläpp”, säger Örjan Thönners, försäljningschef på Chep Sverige.

P0604B lanseras först på den tyska marknaden och därefter på Cheps övriga europeiska nyckelmarknader.

När det gäller det förlängda avtalet med Heinz, så kommer Heinz att öka sin användning av tjänster från Chep genom att lägga till sina pallexportflöden från den europeiska tomatketchupfabriken belägen i Elst, Nederländerna, till Storbritannien och ingå ett försörjningsavtal som maximerar utrustningens användning och uppfyller gemensamma mål om effektiva och hållbara transporter.

I Europa deltar Heinz, Chep och Samskip, ett av Europas större transportföretag, i pråmprojektet ”Lean and Green” för frakt av produkter från Nederländerna till Storbritannien. Återvändande pråmar fraktar tomma lastpallar till Heinz fabriker, där de åter fylls med produkter. Detta sparar in transportkostnader, minskar trafikstockningar och växthusgasutsläpp på vägarna samt optimerar driften av leveranskedjan. 
 
Heinz och Chep har blivit ännu närmare hållbarhetspartner tack vare beslutet att delta i Chep Carbon Neutral Pallet-tjänsten, där kunderna kan köpa utsläppsrätter, som hjälper till att finansiera utsläppsminskande projekt världen över. Det är ett kostnadseffektivt sätt för Chep att hjälpa kunderna nå sina koldioxidminsknings- och hållbarhetsmål.
 
”Vi tänker göra allt som står i vår makt för att upprätthålla högsta möjliga kvalitet på vår utrustning och våra tjänster samt aktivt hjälpa till att optimera Heinz transport- och logistikverksamhet”, kommenterar James McCarthy, Cheps chef för European Pallets-verksamheten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK