...
Tetra Paks hållbarhetsredovisning nominerad till Svenska Designpriset
Tetra Paks Hållbarhetsredovisning 2013 kan bli en av vinnarna av Svenska Designpriset 2014.

Efter juryns arbete i juli och augusti har Tetra Paks Hållbarhetsredovisning 2013 nominerats till slutomröstning i Svenska Designpriset 2014. Tävlingen uppmärksammar varje år de bästa grafiska- och designalstren inom en rad olika kategorier.
”Vi strävar efter att skapa ökat intresse och förståelse för hållbarhetsfrågor. Genom att presentera statistik och annan information på ett grafiskt tilltalande och tydligt sätt kan vi nå ut till fler. Vi är väldigt glada och stolta över nomineringen till Svenska Designpriset”, säger Erik Lindroth, miljödirektör för Tetra Pak i Norden och Baltikum.


Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som sedan 2005 hyllar de bästa exemplen på grafisk design och formgivning. Tävlingen är indelad i Print, Webb, Device, Bild, Event och Produkt med vardera kategorier och underkategorier. Sammanlagt finns det tjugofem olika tävlingskategorier samt Juryns pris och Årets Våghals. I år är Tetra Pak nominerat i kategorin årsredovisningar i Print.

Tetra Paks hållbarhetsredovisning har tagits fram tillsammans med Sustainable Studio, en designbyrå med spetskompetens inom CSR- och hållbarhetskommunikation. Genomtänkt infografik samt tilltalande layout och design bjuder in till läsning och ökad förståelse.

Vinnaren presenteras den 2 oktober under en prisutdelning på Moderna Museet i Stockholm. Hela design-Sverige får vara med att rösta fram vinnaren. Även allmänheten är med och utser vinnaren genom att rösta på sin favorit.
De vinnande bidragen utses till hälften av jury och resten utses av folkets röst. Omröstningen startar idag, den 8 september.
Mer information om tävlingen finns på www.designpriset.se – där kan man också rösta på sitt favoritbidrag.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK