...
Tvåfärgade tråg från danska Færch Plast säljer italienska rätter i Storbritannnien

Danska plastförpackningsspecialisten Færch Plast A/S har tagit fram tvåfärgade tråg i CPET (bilden), som ska användas till brittiska dagligvarukedjan Tescos relansering av italienska färdigrätter från producenten Greencore.
Trågen, som är färgade i grönt och creme, har nu börjat levereras till Storbritannien, där de kommer att fyllas och förslutas vid Greencores anläggning i Warrington.


Færch Plast har även tikdigare levererat tvåfärgade plasttråg till Tesco, bland annat i färgkombinationerna terrakotta/ svart och silver/svart.
”Den nya iögonfallande färgkombinationen av grönt och creme uppfyller Tescos kriterier. Förpackningarna ger ett intryck av hög kvalitet och gör att det italienska sortimentet står fram i butikshyllan”, säger Jenna Cree, utvecklingsansvarig hos Greencore.

De italienska rätter, som nu ska förpackas och markandsföras i de tvåfärgade CPET-trågen innefattar bland annat lasagne, pasta med köttbullar eller korv och spagetti bolognese.

”Det var inte lätt att få fram den rätta färgintensiteten på trågets grönfärgade utsida samt den cremefärgade insidan, men tack var intensivt arbete hos våra PET- och extruderingsexperter fick vi fram ett tvåfärgat tråg, som både Greencore och Tesco blev mycket nöjda med”, berättar Vicki Parker, som är Færch Plasts Key Account Manager i Storbritannien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK