...
Dålig etik vad gäller toalettpapper hos de brittiska konsumenterna...

Innan den gode läsaren får helt felaktiga associationer vill vi påpeka att det här gäller inte hur britterna använder sitt totalettpapper utan fastmer vilken typ av toalettpapper, som oftast återfinns i de brittiska bekvämlighetsinrättningarna!
Det är undersökningsföretaget Canadean, som i en rapport slår fast att de brittiska konsumenterna är dåliga på att välja FSC-certifierat toalettpapper (FCS = Forest Stewardship Council). När Canadean nyligen frågade ut 2.000 vuxna personer i Storbritannien visade det sig att endast sex procent visste om de använde FCS-certifierat toalettpapper!


Canadeans undersökning visade dessutom att endast 16 procent av de tillfrågade visste vad FSC står för och av de ynka sex procenten, som visste att de hade FSC-certifierat toapapper, var det mindre än 40 procent som sa att de aktivt hade valt den typen av papper. Den senare siffran, applicerad på alla tillfrågade, innebär att endast två procent av Storbritanniens vuxna befolkning har anpassat sina inköp av toalettpapper i favör för FSC-certifierade produkter…

En slutsats som Canadean drar av undersökningsresultatet är att enbart lätt identifierabara logotyper, som talar om att en vara är FSC-certifierad räcker inte, utan det behövs även samtidig information och utbildning.

”Även om konsumenterna inser vikten av etiskt och miljömässigt tänkande, så är de inte speciellt villiga att spendera tid på att ta reda på vad olika typer av logotyper och certifieringar betyder. ´Fair Trade´-symbolen är visserligen etablerad och känd, men de mindre etablerade etiska organisationerna, som exempelvis FSC, behöver göra mer för att skapa medvetenhet om sina verksamheter och syften”, säger Michael Hughes, ledande analytiker hos Canadean.

---------------------------------------------
N.B.: Forest Stewartship Council är en certifiering som syftar till att främja ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt ansvarsfullt bruk av världens skogar. Målsättningen är att utveckla ett uthålligt skogsbruk med god balans mellan produktion, miljö och sociala intressen. En FSC-märkning på en förpackning en är en garanti för konsumenten att fibrerna i förpackningen är spårbara hela vägen bakåt till skogen och att förpackningsmaterialet och/eller den förpackade produkten kommer från FSC-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK