...
Fortsatt minskade tryckvolymer orsak till att Elanders varslar 120 anställda
”Den grafiska branschen befinner sig i kris”, säger Elanders koncernchef Magnus Nilsson. (Bild: Daniel Grizelj)

Tryckerikoncernen Elanders varslar 120 anställda om uppsägning i Mölnlycke, Vällingby och Värnamo. Det skriver TT och andra nyhetsmedier.
Det största varslet gäller Mölnlycke, där 90 personer – vilket motsvarar 40 procent av arbetsstyrkan – är varslade. 20 anställda varslas i Vällingby och 10 i Värnamo.
”Trots att många andra branscher har återhämtat sig så har tryckvolymerna fortsatt att minska på den svenska marknaden sedan krisen 2008 och hela den grafiska branschen genomgår en svår omställning”, säger VD och koncernchef Magnus Nilsson i ett pressmeddelande.


För drygt ett år sedan tillkännagav som Elanders på sin bolagsstämma att man framöver planerade för en kraftig ökning inom förpackningar och förpackningstryck (läs här) och i början av det här året övertog man, som en av åtgärderna i denna satsning, kartongkonverteraren Omikron AB i Jönköping och flyttade verksamheten till sin egen anläggning i Mölnlycke (läs här).

Om de nu lagda varslen kommer att påverka Elanders satsning inom förpackningar framgår inte av dagens pressmedelande, däremot säger Magnus Nilsson att en stor orsak till varslen är minskad efterfrågan på tryckta pappersprodukter och att alltfler tryckeriarbeten görs utomlands.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK