...
Lättviktspall i plast för höga hyllor
Pallens rutmönster ger stabilitet och gör att luften cirkulerar kring lasten.

Tyska Cabka-IPS, specialiserade på pallar och transportlådor i plast, har utvecklat en ny lättviktspall, som man säger är speciellt lämplig för höga lagerhyllor.
Pallen, som fått beteckningen Eco i5, är en s.k. EUR 2-pall, eller ISO 2-pall, med måtten 1.200x1.000 millimeter. Den tillverkas både som klassisk pall med tre ”skenor” eller med underrede i korsform, vilket ger säkrare stapling.


Tillverkaren skriver i ett pressmeddelande att den nya Eco i5 är perfekt för höga pallställ och att den kan klara vikter upp till 600 kilo trots sin egen låga nettovikt.

Den nya pallen kan tillverkas i olika plastmaterial, beroende på om pallen ska användas som klassisk pall med hög cirkulationshastighet eller om den ska användas till livsmedel och andra hygienkänsliga produkter. Den tillverkas också i en extra stadig variant, enbart avsedd för produkter, som ska gå på export.

Ovansidan på Eco i5 är utformad i ett rutmönster, som både ger stabilitet och renhet. Den öppna konstruktionen förbättrar dessutom luftcirkulationen runt de palleterade produkterna. Trots rutmönstret är pallen, enligt tillverkaren, lätt att rengöra eftersom den öppna designen inte tillåter smuts eller vätskor att ansamlas i några utrymmen på pallen.

Som tillval kan Eco i5 levereras med en speciell säkerhetskant och den kan även förses med speciella kanter som möjliggör säkrare krympfilmning.

Cabka-IPS har cirka 450 anställda i enheter i Europa och Nordamerika. Man tillverkar pallar och transportlådor i Weira i förbundsstaten Thüringen i Tyskland samt i Belgien (Ieper), Spanien (Valencia) och USA (St. Louis, Missouri). Företagets produkter används i mer än 80 länder.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK