...
Märkning med ”taggants” avslöjar förfalskningar

Tyska Schreiner ProSecure, som ingår i Schreiner Group, meddelar att man har förbättrat sitt säkerhetssystem LaserSecure genom att utveckla en ny generation läsare.
Systemet, som ska skydda mot förfalskningar och piratkopior, bygger på att mikroskopiska pigmentbitar integreras i en tryckfärg. Pigmenten, eller ”taggants” som de kallas, kan sedan endast upptäckas med hjälp av en specialutvecklad läsarenhet.


LaserSecures ”taggants” kan omärkligt inkorporeras i tryckfärger, som används för tryckmetoder som screen, flexo, djuptryck, offset, etc. Pigmenten är mycket robusta och ljuståliga. De är också motståndskraftiga och kemiskt ”tröga”, vilket innebär att de är resistenta mot syror och andra vätskor. De är dessutom giftfria och klarar temperaturer upp till 600 grader Celsius.

LaserSecure-tekniken var från början mest avsedd att användas av experter, men nu har Schreiner ProSecure utvecklat läsare med olika noggrannhetskriterier, som gör att allt fler kan använda tekniken för att avslöja eventuella förfalskningar eller piratkopior.
De nya läsarenheterna finns i tre varianter, där avläsningsmöjligheterna skiftar från en enklare avläsning, som endast avslöjar den blotta närvaron av säkerhetspigmenten i ett snabbtest, till avancerade identifieringsverktyg, som kan utföra detaljerade ”kriminaltekniska” analyser av pigmentkomponenternas utsläppsegenskaper.

Schreiner ProSecure skriver att en tidig medverkan i produktutvecklingsprocessen av företagets experter på förfalskningar och piratkopior är det bästa sättet att få en målinriktat och effektiv säkerhetslösning.
”Det är klokast att tänka på märkningslösningar för autentiseringsändamål redan på idéstadiet”, skriver Schreiner ProSecure, som också kan analysera en eventuell hotbild mot en varumärkesägare och/eller dess produkter och utifrån denna analys välja den mest lämpliga säkerhetstekniken.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK