...
Pappers-, wellpapp och kartongindustrin informerade nya EU-parlamentariker
Lyckad lobbying: 30 nya EU-parlamentariker fick möta den europeiska pappers-, wellpapp- och kartongindustrin i historiska officersklubben på Place Luxembourg i Bryssel.

Den 3 september bjöd den europeiska pappers- wellpapp- och kartongindustrin in de nyvalda EU-parlamentarikerna till en mottagning i Bryssel, vilken ägde rum i historiska officersklubben på Place Luxembourg.
Meet Paper and Board”, som evenemanget kallades, arrangerades av CEPI (Confederation of European Industries) och wellpapporganisationen FEFCO och hela 30 EU-parlamentariker från 13 länder dök upp till mötet.
Från svensk sida fanns bland annat Svenska Wellpappföreningen på plats, liksom EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson (s) från ECON, utskottet för ekonomi och valutafrågor.


Under mötet fick de nya parlamentarikerna träffa representanter från CEPI och FEFCO, men också från deras respektive nationella organisationer i parlamentarikernas hemländer.

Frågor som diskuterades var bland annat Europas konkurrenskraft, energi och ekonomi. Parlamentarikerna fick en bild av vilka funktioner industrin fyller i samhället och dess utmaningar,
”Wellpapp är intressant både för att det är så mångsidigt och samtidigt tillverkat av skogsråvara. Det ger både bra lösningar för brukaren, men är också hållbart ur ett miljöperspektiv. Det tror jag kommer att bli en än mer betydelsefull konkurrensfördel på sikt”, kommenterade Olle Ludvigsson.

Det lyckade lobbymötet var det första i sitt slag, men det är mycket möjligt att mötet kommer att bli startskottet på fler gemensamma initiativ från FEFCO och CEPI.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK