...
Superfos ägare stärker sin position inom plastförpackningar på USA-marknaden
Från återinvigningen den 4 september av den utvidgade RPC-fabriken i Morgantown, Pennsylvania.

Plastkoncernen RPC Group, där bland annat danska RPC Superfos och dotterbolaget RPC Superfos Sweden AB ingår, har stärkt sin position på USA-marknaden genom en kraftig utbyggnad av sin tillverkningsenhet i Morgantown, Pennsylvania.
Investeringen, som gjorts av dotterbolaget RPC Bramlage-Wiko USA, uppgår till mer än 10 miljoner US-dollar och innebär nästan en fördubbling av fabrikens produktionsyta.


Fabriken i Morgantown upprättades år 2005 och har för närvarande cirka 120 anställda. Produktionen omfattar formsprutning och varmformning av förpackningar samt montering. Kunderna återfinns inom livsmedel och kosmetika samt drycker. Efter utbyggnaden kommer fabriken nu även att kunna leverera plastförpackningar med integrerade etiketter, s.k. In-Mould Labelling.

Uppgraderingen i Pennsylvania understryker RPC-gruppens åtagande att utveckla sina verksamheter utanför Europa för att bättre kunna betjäna sina kunder runt om i världen.

Förutom investeringen i Morgantown planerar RPC Group också att utvidga sina övriga verksamheter i USA, som i dagsläget även omfattar en tillverkningsenhet för dotterbolaget M&H Plastics i Winchester, Virginia och ett försäljningskontor för RPC Superfos i Cumberland, Maryland.

”Ett viktigt fokus i vår 2020-strategi är att öka vår närvaro utanför Europa och att stödja och vidareutveckla vår nordamerikanska verksamhet är en viktig del i detta’”, säger RPC Groups VD Pim Vervaat.

Den utbyggda fabriken i Morgantown öppnades officiellt den 4 september med en speciell invigningsceremoni.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK