...
Heineken Ignite ger begreppet “ljust öl” en helt ny betydelse...

Välkända öltillverkaren Heineken har utvecklat vad man betecknar som världens första interaktiva ölflaska, som ger begreppet ”ljust öl” en helt ny betydelse…
Flaskan, som kallas Heineken Ignite och som nu lanseras på sju av bryggeriets nyckelmarknaden runt om i världen, har inbyggda LED-lampor som börjar lysa, när flaskan sätts i rörelse, exempelvis när man skålar eller dricker ur den. Flaskan kan också reagera på ljud som exempelvis discomusik och då lysa i takt med musiken!


Heineken Ignite presenterades första gången i prototypform i samband med Milano Design Week i april i fjol. Sedan dess har flaskan och tekniken utvecklats ytterligare och nu är ”ljusflaskan” alltså klar att lanseras runt om i världen.

Idén med Heineken Ignite-projektet var att skapa en unik upplevelse för konsumenterna genom att använda modern teknik som pulssensorer, mikrochips, LED-ljus, rörelsedetektorer, etc. och bygga in detta i en verklig produkt och på så sätt ge varumärket ett helt nytt gränssnitt.

De olika ljuseffekterna i Ignite-flaskan åstadkoms genom att man i botten på flaskan skapat ett utrymme med 8 stycken små lysdioder. I utrymmet finns också ett skräddarsytt kretskort, en effektiv 8-bits mikroprocessor, en accelerometer, som kan detektera olika rörelsetyper, samt en trådlös nätverkssändare/-mottagare, som gör att enheten kan kommunicera med yttervärlden och reagera på bestämda ljud, toner, rytmer, etc.
Bottenutrymmet är framställt i en 3D-skrivare och uppbyggt så att det kan tas loss och återanvändas på andra flaskor.

Heineken skriver att med hjälp av den trådlösa nätverkstekniken och rörelsedetektorn kan flaskan känna av när användaren exempelvis lyfter flaskan och säger ”Cheers” eller när man för flaskan till munnen för att dricka ur den. Rörelserna utlöser ljuseffekter från LED-lamporna och lyser upp hela flaskan. Flaskan kan också aktivt svara på musik och specifika ljud och datasignaler. Det är också möjligt att fjärrstyra effekterna så att alla Ignite-flaskor i exempelvis en bar eller festlokal lyser samtidigt och rytmiskt till en förutbestämd musik eller discorytm!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK