...
Nimo-KG stärker samarbetet med Findus
Skiss på hur premixen planeras att se ut när den är klar och installerad i Findus produktionsanläggning i Bjuv.
Torsten Palmgren är projektledare hos Nimo-KG.

Vi har tidigare berättat om den stororder från Findus, som materialhanteringsföretaget Nimo-KG i skånska Kågeröd tecknade i våras (läs här) och nu meddelar Nimo-KG att samarbetet med Findus utökats ytterligare genom en ny stor beställning från livsmedelsföretaget.
Tilläggsordern gäller en halvautomatiserad grönsaksblandare, en så kallad premix, som ska sättas i drift i Findus produktionsanläggning i Bjuv vid årsskiftet.
”Att vi fått fortsatt förtroende från Findus är ytterligare ett strå i hatten”, säger Torsten Palmgren, projektledare på Nimo-KG.


Tillverkningen av premixen till Findus har redan påbörjats och det är Nimo-KG:s ambition att den ska vara levererad och sättas i drift vid årsskiftet.
”Vi är ett team på tolv engagerade personer, där vi som huvudleverantör även arbetar tillsammans med andra underleverantörer för att kunna leverera i tid”, säger Torsten Palmgren.

Storordern i våras från Findus till Nimo-KG gällde en 36 meter lång uppvägningsanläggning i rostfritt stål. Ordern är värd en hel årsomsättning för Nimo-KG, som redan tidigare levererat olika lyftare, tömmare, vågstationer och blandare till Findus anläggning i Helsingborg.
”Att Findus fortsätter att beställa industriteknik från oss är ett kvitto på att vi levererar med hög kvalitet och är en bra samarbetspartner”, säger Torsten Palmgren.

Nimo-KG arbetar efter en tydlig tillväxtstrategi. Efter Findus order har företaget ökat omsättningen anmärkningsvärt och de har planer för fortsatt tillväxt.
”I detta gynnsamma orderläge är vi angelägna om att anstränga oss till det yttersta för att serva våra övriga kunder och fortsatt bearbeta marknaden. Vi tror att Findus-orderna kan bli en språngbräda till en betydligt bredare marknad än den vi bearbetar idag” , säger Martin Olsson, VD på Nimo-KG.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK