...
Prisbelönade kartongförpackningar:
Parfym med hologram och “insektsfälla”
“Appel & Juice” var den mest kreativa förpackbingen av en ung designer.
Med “Save a Bug” kan man riskfritt rädda spindlar, skalbaggar och andra kryp inomhus…

I samband med den gemensamma konferens, som kartongorganisationerna ECMA och Pro Carton nyligen höll i italienska Sorrento, presenterades också vinnarna i de prestigefyllda tävlingarna Pro Carton ECMA Award 2014 och Pro Carton Young Design Award 2014.
Utmärkelsen ”Årets kartongförpackning” gick till en hologramförsedd parfymförpackning (bilden) för varumärket Fernanda Brandao och ”insektsfällan” Save a Bug – ett hjälpmedel för ”kryprädda” djurvänner! – utsågs till den mest kreativa förpackningsidén av en ung designer.


Fernanda Brandao-förpackningen, som vann titeln ”Carton of the Year 2014” är tillverkad i kartong från Stora Enso och har konverterats av tyska Carl Edelmann GmbH. Varumärkesägare är Cura Marketing GmbH och den grafiska designen har gjorts av Lifestyle Distribution GmbH.

I tävlingen Pro Carton Young Design Award delade man ut pris till dels den mest kreativa förpackningen, dels till den mest kreativa förpackningsidén.

Priset för mest kreativa kartongförpackning av en ung designer gick till juiceförpackningen ”Apple & Juice”, kreerad av Alisa Feldhofer och för den mest kreativa idén stod Marie-Sophie Fischer, vars koncept ”Save a Bug” är en ”insektsfälla” som gör att man kan fånga levande spindlar, skalbaggar och andra ”obehagliga” kryp, som uppträder inomhus, och säkert transportera dem utomhus och ge dem friheten åter..!

Årets tävlingar beskrivs som en stor framgång, där fler företag och designers än tidigare deltog.

packnyheter.se kommer den närmaste tiden att presentera ett urval av de prisvinnande kartongförpackningarna i huvudtävlingens 10 olika kategorier.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-09-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK