...
Stora Enso säljer sin hylsverksamhet
Corenso är en ledande tillverkare av hylsor och hylskartong.

Stora Enso har tecknat avtal om att avyttra hylskartong- och hylstillverkaren Corenso till det finska förpackningsmaterialföretaget Powerflute Oyj.
Affärsverksamheten Corenso är en del av Stora Ensos division Renewable Packaging , där Stora Ensos strategi är att fokusera på utvalda förpackningssegment inom Packaging Solutions och Consumer Board.
Stora Enso skriver att försäljningen av Corenso är ”ett naturligt steg i effektiviseringen av Stora Ensos verksamhet och företagets omvandling mot ett kundfokuserat företag för förnybara material på tillväxtmarknader”.


”Nu har vi hittat en bra ny ägare för Corenso, som vi tror kan ge företaget den uppmärksamhet det förtjänar och utveckla det vidare. Genom att avyttra Corenso kan Stora Enso bättre fokusera på sin strategiska inriktning”, säger Hannu Alalauri, SVP Packaging Solutions, Stora Enso Renewable Packaging.

Enligt Stora Ensos pressmeddelande uppgår transaktionens företagsvärde till cirka 90 miljoner euro och den beräknade kontanta ersättningen till cirka 75 miljoner euro. Affären förväntas vara genomförd under fjärde kvartalet 2014, med förbehåll för att alla sedvanliga villkor är uppfyllda. Avyttringens inverkan på Stora Ensos resultaträkning blir på break-even-nivå.

Corenso är en av världens ledande integrerade tillverkare av hylsor och hylskartong av hög kvalitet. Företaget har cirka 920 anställda i tio länder i Europa, Asien och Nordamerika, och dess huvudkontor ligger i Lahtis i Finland. År 2013 uppgick Corensos omsättning till 211 miljoner euro och det operativa rörelseresultatet till 26 miljoner euro.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK