...
Multipallastare som klarar 12 linjer

Danska materialhanteringsspecialisten DAN-Palletiser, med säte i Vemmelev på Själlland, presenterar en multipallastare, som kan hantera upp till 12 inkommande linjer med pallar, vilket ger en både utrymmesbesparande och kostnadseffektiv pallhantering.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att pallastaren är kapabel att hantera flera olika palltyper, som t. ex. Euro- och Chep-pallar. Den kan också integreras med sträckfilmare, automatisk depalletering, palltransportsystem, pallvägning samt pallmärkningssystem.


DAN-Palletiser säger att en multipallastare kan vara det rätta valet vid måttliga produktionsflöden och flera linjer. Den grundläggande principen i multipalletering är förmågan att mata från mer än en produktionslinje till en enda pallastare. Systemet är baserat på en kort ackumulering av produkter, vilket motsvarar ett lager och när det är klart placeras produkter av samma typ på rätt pall.

DAN-Palletiser har designat en lösning, som hanterar produkter från upp till 12 linjer till en enda palleteringsenhet. Systemet ger effektiv stapling från flera produktionslinjer på olika pallar.
Processerna i ett pallhanteringssystem är inmatning av tomma pallar, utmatning av fulla pallar, samt utbyte av pallar. Produkterna byggs på pall sida vid sida.

Kapaciteten är upp till sex lager/min. Direktmatning av varje linje in i separata nivåer ökar hastigheten, och minskar buffertbehovet. Modern design och elektronisk styrning gör dessa flernivåmaskiner mycket tillförlitliga och underhållsvänliga.

-----------------------------------------------------------
DAN-Palletiser utvecklar och tillverkar interna transportlösningar och palleteringssystem. Företaget tar fram lösningar till större tillverkare och distributörer inom livsmedelsindustrin, grafisk och kemisk industri, samt djurmatsindustrin. Produktportföljen omfattar allt från standard enkelmodullösningar till stora multilinjer och kundspecifika lösningar. DAN-Palletiser A/S ägs av Consolidated Holdings A/S.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK