...
”Var smak för sig”
Ekologisk barnmat med unik förpackning
Catharina Sundqvist, grundare och VD i ChildFoodFactory.

ChildFoodFactory, med säte i jämtländska Östersund men tillverkning i skånska Ängelholm (!), är en ny aktör på den svenska barnmatsmarknaden. Förutom att så gott som alla ingående livsmedelsprodukter är ekologiska, så har ChildFoodFactory också ett unikt förpackningskoncept, där varje smak är förpackad för sig! Detta för att barnet ska kunna uppleva hur olika ingredienser smakar och för att maten ska vara så näringsrik som möjligt.
”Vi har en unik förpackning som innehåller en komplett måltid med var smak förpackad för sig. Den levereras och säljs fryst för att på bästa sätt behålla smak och näringsämnen”, säger Catharina Sundqvist, som skapat ChildFoodFactory.


ChildFoodFactorys barnmatsprodukter tillverkas av företaget Take Off Food i Ängelholm. Take Off Food ägs och drivs av Per Simre, som är delägare i ChildFoodFactory och som sedan starten har jobbat tillsammans med
företaget för att hitta rätt kombination av råvaror, tillagningsprocess och kryddning till barnmaten.

I mitten av september startade ChildFoodFactorys lansering och från start finns det sju olika kompletta måltider, avsedda för barn från 6 respektive 12 månader. I förpackningen har kött eller fisk en egen bägare och därtill finns två bägare med olika grönsaker. Dessutom finns till varje måltid en dessert bestående av en frukt- eller bärkompott.
”Förpackningen är vald så att den gynnar barnens smakutveckling, då det ger barnet möjlighet att lära sig en smak åt gången”, säger Catharina Sundqvist.

ChildFoodFactorys speciella förpackningar består av ett ytterhölje i kartong från svenska skogar och innerförpackningar, som tillverkas i förpackningsmaterialet Scanfill och konverteras av företaget Tre Form i Landskrona

Scanfillmaterialet kommer från Ystadföretaget Scanfill och innehåller omkring 50 procent naturligt mineral och resten konventionell polypropen. Materialet ger såväl tillverknings- som miljöfördelar och i jämförelse med traditionella förpackningsmaterial minskar Scanfillmaterialet energiåtgången och koldioxidutsläppen med upp till 70 procent. Dessutom minskas färskvattenåtgången avsevärt vid materialtillverkningen.
”Scanfill blev ett självklart val, när vi skulle välja förpackningsmateria. Vi ville ha något närproducerat och miljövänligt och jag ser det som något av framtidens förpackningsmaterial – och det använder vi redan i dag! Det gör oss stolta!”, säger Catharina Sundqvist.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK