...
ICA Norge säljs till Coop för 2,8 miljarder kronor

ICA Gruppen meddelar i dag att man avyttrar samtliga aktier i ICA Norge, som utgör ICA Gruppens dagligvaruverksamhet i Norge, till Coop Norge för 2,8 miljarder svenska kronor på skuldfri bas.
”Vi har under de senaste månaderna analyserat ett flertal alternativ för vår norska verksamhet. Vi har kommit fram till att det alternativ som är bäst är en försäljning. Jag är nöjd med att vi idag kan presentera en affär, som är bra för ICA Gruppen, för den norska verksamheten och för de norska konsumenterna”, säger ICA Gruppens VD Per Strömberg (bilden).


ICA Gruppen skriver i dagens pressmedelande att transaktionen, som måste godkännas av den norska konkurrensmyndigheten Konkurransetilsynet, kommer att medföra en reavinst på cirka en miljard kronor.

ICA:s dagligvaruverksamhet i Norge har under en längre tid haft svåra lönsamhetsproblem. För den senaste 12-månaders perioden fram till den 30 juni i år omsatte ICA Norge drygt 15 miljarder svenska kronor och redovisade en rörelseförlust exklusive engångsposter på 577 miljoner kronor. ICA Norges verksamhet omfattar drygt 3.600 anställda och 553 butiker.

Enligt pressmeddelandet omfattas det egenägda fastighetsbeståndet i Norge, som ingår i ICA Fastigheter, inte av försäljningen.

Handelsbanken Capital Markets har agerat som finansiell rådgivare och Advokatfirmaet Thommessen har agerat som legal rådgivare till ICA Gruppen i samband med transaktionen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-10-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK